Kategoriarkiv: Blog

Tuppfäktning vs ägg

Några gamla vänner; de fyra hönorna och de fem tupparna! Ägg är ju bland det bästa som finns!                          

Publicerat i Blog | Kommentarer inaktiverade för Tuppfäktning vs ägg

Välkommen hit, välkommen hem

Efter en semester från semestern är det alltid skönt att komma hem till Hirviland. Och det är alltid lika kul att mötas av katten Bubba som hälsar en välkommen hem. Tyvärr verkar det som att sommaren lider mot sitt slut, more »

Publicerat i Blog | Kommentarer inaktiverade för Välkommen hit, välkommen hem

Sommarfesten 2014 är över

2014 års sommarfest är över, och den blev verkligen lyckad! Vi grillade både kött och vegetarisk mat, barnen lekte massor, det hoppades studsmatta, det kördes bollen i burken med fantasifulla gömställen (till exempel uppe på ett tak), och avslutades med more »

Publicerat i Blog | Kommentarer inaktiverade för Sommarfesten 2014 är över

Vad heter blomman?

Vad heter den här blomman? Den växer överallt här i Hirviland. Någon som vet? (Den som svarar rätt kan få ett pris).

Publicerat i Blog | Kommentarer inaktiverade för Vad heter blomman?

Löpning i Hirviland!

Hirviland är som en färgglad oas mitt i ett hav av monokulturella åkrar och gröna skogar. Grusvägarna här ute passar perfekt att sticka ut och jogga på. Kanske vill man ge sig ut på sin första löprunda någonsin, då kan more »

Publicerat i Blog | Kommentarer inaktiverade för Löpning i Hirviland!

Loppis – inom en snar framtid!

När de flesta andra tar semester tar vi i Hirviland istället tag ordentligt i ett av sommarens favoritprojekt, loppisen! Uppe på garageloftet har vi både gamla godingar från förr och moderna nyheter som ramlat in under året som gått. Vi more »

Publicerat i Blog | Kommentarer inaktiverade för Loppis – inom en snar framtid!

Stängsel kring trädgårdslandet

Vi har fått oväntat besök i trädsgårdslandet, förmodligen ett rådjur, som gillar att äta skotten som nyss har kommit upp. Det måste vi ju sätta stopp för om vi vill ha någon mat själva, tänkte vi, och byggde ihop ett more »

Publicerat i Blog | Kommentarer inaktiverade för Stängsel kring trädgårdslandet

Nyåret 2013

Nu har ljuset vänt och dagarna blir längre minut för minut. Det känns i kroppen, märks i luften och pockar på i drömmar och planer. Våren kanske är långt borta ännu, vi får förhoppningsvis uppleva fler härliga snöstormar än, då more »

Publicerat i Blog | Kommentarer inaktiverade för Nyåret 2013

Energi 2012-12-03

Ingenting blir till utan energi. Solen är vår ursprungliga energikälla. Allt liv på hela jorden kommer av solens energi. All materia, alla förutsättningar till liv och allt liv på jorden finns till och frodas på grund av solen. Allt annat more »

Publicerat i Blog | Kommentarer inaktiverade för Energi 2012-12-03

Mörker 2012-11-30

November är en mörk månad. Det är en tid för begrundan över tiden som gått och återhämtning och samling av ny energi för den kommande säsongen. Det är en del av den naturliga processen och kretsloppet av födelse, tillväxt, blomstrande, more »

Publicerat i Blog | Kommentarer inaktiverade för Mörker 2012-11-30

Det har tagit lång tid för mig att komma igång med den här bloggen. I somras satt jag med min brorson som byggt hemsidan och la in rubriken. Han gav mig till och med administratörsrättigheter så att jag själv skulle more »

Publicerat i Blog | Kommentarer inaktiverade för

Lyckad sommarfest!

Årets sommarfest blev en riktig succé! Ett trettiotal personer samlades för att leka lekar, informeras om föreningen, grilla, umgås och sjunga till levande musik till sena kvällen. Tack alla ni som kom, nästa år gör vi om det igen!

Publicerat i Blog | Kommentarer inaktiverade för Lyckad sommarfest!