Det har tagit lång tid för mig att komma igång med den här bloggen. I somras satt jag med min brorson som byggt hemsidan och la in rubriken. Han gav mig till och med administratörsrättigheter så att jag själv skulle kunna uppdatera bloggen och lägga in bilder. Men hittills har jag inte gjort något alls med den.

För två år sedan föreslog min man att vi skulle flytta till Hirviland och bidra till föreningen Hirvilands vänners ambitioner att skapa en modell för hållbar omställning. Jag har i många år varit engagerad i miljö och människor och ägnat mig åt odling, mat och hälsa. I Milwaukee där vi då bodde var jag utöver mitt arbete på ett ekocenter engagerad i omställningsrörelsen. Trots att detta beslut var en enorm förändring för oss båda är vi överens om att det är det bästa vi någonsin har gjort. 

Så vad är det som är så roligt med omställning? Som mänsklighet står vi inför flera olika utmaningar. Det gäller energi, ekologi och ekonomi. Vi har själva skapat en ohållbar situation och kan inte längre fortsätta som vi har gjort de senaste tvåhundra åren. Ständig tillväxt är inte möjlig. Vi lever i en värld som behöver vara i balans. Det man tar ut måste man ge tillbaka. Ett ständigt kretslopp. Vi har vant oss vid att bara ta ut. Nu måste vi börja betala tillbaka och rätta in oss i naturlagarnas led. 

Det fina är att det är många som har insett detta. Runt om i världen pågår det ett otal projekt och verksamheter, både stora och små, där människor följer både hjärta och hjärna i ett arbete att skapa en hållbar mänsklig existens här på vår fantastiska jord. Hirvilands vänner är ett av dessa projekt och jag är stolt över att vara delaktig i det.

Det här inlägget postades i Blog. Bokmärk permalänken.